Încălţăminte

SC REVELINE SRL - Încălțăminte

Avantajele încălţămintei din piele naturală

1. Durează mai mult

Unul dintre cele mai importante beneficii ale pielii naturale este faptul că, îngrijită corespunzător, arată bine ani la rândul. Dacă este îngrijită, nu crapă, ceea ce nu se poate spune şi despre pielea sintetică.

2. Pielea naturală este mai confortabilă

Pielea se mulează după forma piciorului tău mai uşor şi mai repede, recompensându-te pentru efortul de a suporta puţină neplăcere cu ani de purtare. Pielea sintetică este rareori atât de flexibilă, ceea ce rezultă în săptămâni sau chiar luni de durere şi băşici. Înlocuitorii mai noi sunt mai flexibili, dar aceştia se înmoaie dincolo de posibilitatea de purtare. Cu pielea adevărată poţi merge la cizmar pentru reparaţii, dar cu cea sintetică nu prea.

3. Este mai uşor să repari pielea naturală

Se pot repara crăpăturile şi zgârieturile. Dacă însă ţi se strică pantofii din înlocuitor, nu ai ce face decât sa-i arunci.

4. Piciorul îţi transpiră mai puţin în materiale care respiră

Ei bine, daca nu cumva picioarele îţi transpiră oricum foarte tare, caz în care alegerea dintre piele naturală şi sintetică este cea mai mică dintre problemele tale. Vei vrea însă să alegi pielea naturală, pentru că vei transpira mai puţin şi vei suferi mai puţin din cauza mirosului.

5. Este mai puţin probabil să fi alergic la pielea naturală
6. Pielea moale te ajută dacă ai monturi

Specialiştii de la Şcoala de Medicină Harvard sunt de părere că monturile se moştenesc, ceea ce înseamnă că nu poţi scăpa de ele, dar le poţi ţine sub control, optând pentru materiale moi care respiră, cum ar fi pielea naturală sau bumbacul. Pantofii duri nu se lasă şi îţi irită şi mai mult zonele cu probleme ale piciorului, ducând la inflamaţii şi alte complicaţii.